Новини

«Укрінтеренерго» повністю розрахувалося за вугілля з ДП «Вугілля України»

В.о. директора ДПЗД «Укрінтеренерго» Василь Андрієнко відзначив, що в 2015 році спостерігається значне покращення результатів фінансово-господарської діяльності ДПЗД «Укрінтеренерго» порівняно з аналогічним періодом 2014 року.
Покращення фінансових результатів діяльності підприємства стало можливим у т.ч. завдяки реалізації контракту з імпорту електроенергії з Російської Федерації, який було укладено за рішеннями Уряду, щоб стабілізувати роботу об’єднаної енергетичної системи України.
Усвідомлюючи важливість такого питання, як забезпечення стабільної роботи паливно-енергетичного сектору України та незважаючи на неповні розрахунки за реалізовану на оптовий ринок електроенергію, ДПЗД «Укрінтеренерго» винайшло можливість достроково та в повному обсязі розрахуватися з ДП «Вугілля України» за поставлене вугілля, що дало змогу покращити ситуацію з виплатою заробітної плати шахтарям.
Для виробничої діяльності Калуської ТЕЦ  “Укрінтеренерго” використовує вугілля газової групи, що виробляється виключно на контрольованих Україною шахтах.
Станом  на  30 березня  2015  року  рівень  розрахунків ДПЗД «Укрінтеренерго» перед оператором ринку вугільної продукції України – ДП «Вугілля України» –  за поставлене вугілля становить 100%, в т.ч. і за березень 2015 року.